Van archief tot schilderij, alles past onder de scanners van Repro- van de Kamp. Wij scannen ordners vol A4 tjes en veranderen deze in bruikbare pdf-bestanden. Maar ook unieke kunstwerken worden door ons gescand voor reproductie.

Scanservice

Bijna al het reproductiewerk gaat tegenwoordig door een scanner voordat er de mooiste printjes of pdf-bestanden van worden gemaakt. Scanners heeft Repro- van de Kamp dan ook in alle formaten en kwaliteiten. Er zijn speciale scanners voor bouwtekeningen (bijvoorbeeld A0, A1, A2), scanners voor A4- en A3-documenten, dia’s, vensterponskaarten (VPK), en ook voor het scannen van schilderijen en andere kwetsbare originelen. Door het brede assortiment kunnen we op bijna alle vragen van onze klanten een positief antwoord geven. Zo is er een balie voor al uw scanopdrachten aan de Wegastraat in Den Haag.

Scannen van kwetsbare originelen

Repro- van de Kamp heeft een unieke techniek in huis waarmee schilderijen kunnen worden ingescand zonder ze uit de lijst te halen. De originelen worden op een speciale manier belicht tijdens het scannen, zodat er een dieptewerking ontstaat in de scan. Dit effect komt goed tot zijn recht wanneer er vervolgens hoge kwaliteit afdrukken en reproducties worden gemaakt. Deze service wordt vaak gebruikt door kunstenaars die hun werk willen digitaliseren of kleine oplage reproducties willen produceren voor de verkoop. Het maximale scanformaat is ongeveer 170 cm x 200 cm.

Scannen in kleur of zwart-wit

Bijna alle scanners scannen tegenwoordig in kleur. Toch adviseren wij vaak genoeg om de documenten zwart-wit in te scannen. Dit scheelt veel ruimte op de computer en soms lijkt het optisch ook scherper. De vraag bij scannen is altijd ‘in welke resolutie?’, of anders gezegd: welk aantal pixels per inch? Door bij het scannen de juiste resolutie te kiezen wordt de kwaliteit van bijvoorbeeld het positief positief beïnvloed. Moet een tekening later vergroot worden dan dient u met de scanresolutie rekening te worden houden. Onze scanspecialisten kunnen u hierbij adviseren.

Scanformaten

Met scanformaten bedoelen we twee dingen: het formaat van het origineel en het bestandstype waarmee het scanwerk moet worden opgeslagen. De formaten van de originelen kunnen variëren van een postzegel tot een rol van 15 meter lang. Voor elke klus is er een speciale scanner. De bestandsformaten zijn van invloed op de kwaliteit en handelbaarheid. Een foto voor internet moet anders worden opgeslagen dan een archiefstuk. De foto bewaren we als .jpg met een klein aantal kb en een archiefstuk bijvoorbeeld als pdf, zodat hij makkelijk kan worden gelezen op de computer.